VARFÖR JOBBA SOM SJUKSKÖTERSKA?

Varför ska man jobba som sjuksköterska?

Alla människor har nån gång under sin livstid funderat på vad dom vill jobba med när dom blir “stora” . Den frågan är inte alltid så enkel att svara på.  Man måste börja med att fråga sig själv: vad är jag för person, vad gillar jag, vad vill jag, är pengar och status det viktigaste för mig?

Vi som har sjuksköterska som yrke brukar oftast vara väldigt lugna och ödmjuka personer som är trygga i oss själva, det skulle aldrig funka med en person som är pompig och barnslig. Man måste alltid tänka på att dom vi jobbar med är personer som på något sätt är “sjuka” och behöver omvårdnad, det sista dom vill är att ha en person vid sig som beter sig illa.

Är man en person som gillar att hålla sig aktiv och föredrar en väldigt föränderlig vardag så kommer man trivas i branschen, Ena dagen är den andra andra aldrig lik. Vissa dagar är det väldigt lugnt på arbetsplatsen och man kanske bara har de vanliga sysslorna som att laga mat och hjälpa patienterna med sina vardagssysslor, andra dagar kanske man tar med sig en grupp och åker iväg till badhuset.

När det kommer till lönedelen så är den väldigt varierande beroende vart man jobbar och hur man jobbar. Jag själv har varit anställd både kommunalt och via bemmaningsföretag. Jag ska inte säga att det ena eller andra var bättre, dock så var min lön och förmåner ca 3 gånger mer via bemanningsföretaget.

Vart jag tror att yrket är på väg- yrket sjuksköterska kommer alltid att vara efterfrågat och en hel del arbetsplatser måste fyllas upp då många äldre går i pension nu. Samtidigt som det har startat upp fler skolor och utbildningar som erbjuder utbildningen sjuksköterska. Hamnar du i branschen så har du nog din framtid tryggad skulle jag våga påstå.