LEDIGA JOBB SOM SJUKSKÖTERSKA & STAFETTSJUKSKÖTERSKA

Är det dags att byta arbetsställe eller är du kanske bara ute och kikar? Då kan vi meddela att det ser ljust ut med jobb för dig som sjuksköterska.

Ingen kan ju ha missat alla skriverier och nyhetsinslag om vården i Sverige och att det saknas massa sjuksköterskor och läkare. Det är lite sorgligt men så är det. Många utbildade sjuksköterskor står idag med ett annat jobb än sjuksköterska just för att lönen är så dålig, eller så har de åkt till Norge för att jobba som sjuksköterska.

Men om man vill och kan så finns de otroligt många lediga tjänster som sjuksköterska över hela landet. Rättare sagt så finns det oändliga möjligheter till jobb. Jag har scannat av nätet lite för att se vad som erbjuds och här är ett litet urplock:

  • sjuksköterskor till äldreboende i Östersund
  • sjuksköterska till vårdcentralen i Angered
  • sjuksköterska till allmän geriatrik hos brommageriatriken

Många av jobben går att hitta på olika jobbsiter samt genom bemanningsföretag inom vården som jobbar med hyrsjuksköterskor, tex Agila.

 

Då du letar efter ditt första jobb eller en ny möjlighet inom vården kan det kännas lite överväldigande, och därför har vi samlat lite tips på var man kan hitta lediga jobb för sjuksköterskor. Du hittar också tips om vad man ska tänka på då man söker ett nytt jobb inom vården.

Tips för jobbsökning inom vården

Det brukar inte råda någon brist på lediga jobb för sjuksköterskor, men när du inleder processen med att leta efter ett nytt jobb är det bäst att du från allra första början bestämmer dig för vilken sorts anställning och vilka arbetstider du vill ha, och vad som motsvarar din utbildning. Som sjuksköterska gör du ett mycket viktigt jobb och ditt eget välmående på arbetsplatsen är viktigt för att du ska ha orken till att hjälpa dina patienter. Det finns en mångfald ställen på nätet där du kan hitta lediga jobb för sjuksköterskor, och flera arbetsplatser har också annonser i olika tidningar.

Man hittar allra flest möjligheter för anställning inom vården på internet. Då du väl har hittat en annons du är intresserad av är det dags att skriva en arbetsansökan. Kom ihåg att skriva en ansökan som är anpassad till det jobb du söker, och skriv inte samma till alla lediga jobb för sjuksköterskor du hittar. Om du skriver samma ansökan kommer personen som läser den att märka det och anta att du inte har så stort intresse för anställningen. Eftersom du troligen har hand om patienter är det bäst att du trivs på ditt nya jobb, sök alltså de arbetsplatser du verkligen har ett intresse för.

Konsultsjuksköterska

Konsultsjuksköterska är ett annat ord för hyrsjuksköterska som ofta används i branschen.