SJUKSKÖTERSKOR.SE INTERVJUAR

Ibland går vi ut på stan och frågar folk inom branschen vad de har att säga om att jobba som sjuksköterska.

Hur ser vardagen ut för en sjuksköterska och varför utbilda sig och jobba som det?

Vi har frågat några personer varför de valt att jobba som sjuksköterska-

Niklas:

  • Jag vill hjälpa folk och för mig var det en bra och bred utbildning, det finns ju många andra områden än ålderdomshem och sjukhus som folk tror.

Inom vilket område vill du jobba?

  • Det har jag inte riktigt bestämt än, men jag funderar på att bli antingen polis eller ambulanssjukvårdare.

Nathalie:

  • För att jag vill jobba med människor och tycker att människokroppen är intressant och hur allt fungerar tillsammans, jag mår bra av att finnas där och hjälpa andra människor. I framtiden så funderar jag på att vidareutbilda mig till läkare.

Sofia:

  • Jag jobbar idag som arbetshandledare och trivs bra att jobba inom vården eftersom det är ett stimulerande arbete och man får träffa många sorters människor och man får utvecklas samt att lära andra människor nytt och utveckla dem.

Vad gör du i ditt jobb?

  • I mitt jobb som arbetshandledare är det viktigt att jag känner att jag kan ge mina deltagare en meningsfull arbetsplats så de känner att de gör viktiga och bra saker, vi väljer själva vad vi vill göra eftersom det alltid finns många arbetsuppgifter som går lätt att anpassa efter individen.

Anna:

  • Jag jobbar som sjuksköterska för att jag alltid velat jobba med människor, man finns där för dem och hjälper dem med saker de inte klarar av.

Vad gör du i ditt jobb?

  • Till största delen är ju omvårdanden av människorna det vi lägger tid på, sen självklart ingår beställning av varor, städning, tvätt, bakning och olika aktiviteter med de boende här.

Vad är det bästa med ditt jobb?

  • Det är de gamla människorna som får mig att gå till jobbet, sen är även gruppen och samarbetet härligt här. Det känns som att jag gör någonting bra.

Anders:

  • Det allra coolaste med att vara sjuksköterska är t.ex att det kan komma in en person med hjärtstillestånd som man tror inte kommer överleva. Men att man lyckas få igång hjärtat igen. Från att komma in helt medvetslös till att dom öppnar ögonen igen efter att man fått igång hjärtat igen. Känslan är helt obeskrivlig.

Vad har vart det bästa hittills?

  • Man får jobba med människor hela tiden , och det är det jag vill. Man får göra andras dag lite bättre varje dag